Lid worden

Heb je interesse? Mail ons dan om een aantal keer vrijblijvend op zondagochtend mee te fietsen. We zullen snel een indruk krijgen of het wederzijds klikt. En in dat geval zien we graag je aanmelding. Dus aarzel niet.

—-:—-

Je zou denken dat fietsen een sport is die je prima alleen kunt doen. Toch blijkt uit het bestaan van talloze fietsclubs dat fietsen in een club er nog een extra dimensie aan toe kan voegen. We sommen een aantal redenen op om lid van WMC Gulpen te worden:

  • Samen fietsen is gezelliger. Je maakt nieuwe contacten. Zowel tijdens het fietsen als op het terras na afloop worden er altijd wel sterke verhalen verteld of grappen gemaakt.
  • Op plekken komen waar je zelf nooit zou komen. Elke week rijden we een andere richting op. Door Limburg zelf, naar de Nordeifel of richting de Belgische Ardennen. In maart start ons wegseizoen met ritten vanaf 65 km. Na een paar weken fietsen we ritten tussen 80 en 90 km. Eenmaal in de maand een langere rit tussen 100 en 135 km. In oktober bouwen we weer langzaam af. In de winter wordt in kleinere groepen gemountainbiked of doorgereden op de racefiets. Gravelen is ook bij ons in opkomst.
  • Conditie opbouwen (en vasthouden) gaat in een groep veel gemakkelijker en sneller dan alleen. Verleg zonder dat je er bij stil staat je grenzen door de groep te volgen in onze afwisselende clubritten. Het samen fietsen zorgt ook voor motivatie om regelmatiger te gaan fietsen.
  • Naast de clubritten worden er activiteiten georganiseerd waaraan je kunt meedoen. Een winterwandeling, een clubweekend waarin we 2 of 3 dagen in of naar een andere regio fietsen, een gezellige feestavond en het meehelpen aan de organisatie van de Gulpener – Abels Bikes MTB-tocht zijn jaarlijks terugkerende activiteiten.
  • Omdat we zijn aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) betekent het lidmaatschap bij onze club automatisch dat je ook NTFU-lid bent en onder hun fietsschadeverzekering valt. Daarnaast krijg je elke twee maanden het Fietssport Magazine en ontvang je korting bij NTFU-toertochten.
  • Rondfietsen in een eigen clubtenue van goede kwaliteit, dat regelmatig vernieuwd wordt.